İşletmeniz için Güneş Enerjisi Santralinin kurmanın faydalarından bahsedecek olursak:
Endüstriyel tesis, depo, tarımsal işletme, soğuk hava deposu, hayvancılık tesisi, okul, hastane ve benzeri ticari işletmelerin hepsi güneş paneli yerleşimi yapılabilecek çatılara sahiptir. Bu binaların hepsinde yüksek yoğunlukta elektrik enerjisi tüketilir ve her ay elektrik enerji tedarikçilerine yüksek miktarda fatura öderler. Bu faturaların bir kısmının ya da tamamının artık tarafınıza yansıtılmayacağını düşünün. Bunun yerine ortalama 4 yıl aynı miktardaki fatura tutarını bankanıza kredi geri ödemesi olarak yatırıyorsunuz, bu sürenin sonunda elektrik faturası derdinden kurtulmuş oluyorsunuz. Bu ödemelerin tamamlanması ardından, geri kalan 20-25 yıl boyunca da size bedava elektrik üretecektir. Ayrıca üretiminizin tüketiminizden fazla olduğu aylarda, fazla üretmiş olduğunuz elektriği şebekeye satarak tesisinize ek gelir kazandıracaksınız.
İşletmeler elektrik tüketiminin büyük bir çoğunluğunu güneşten yararlanılabilen saatlerde yaparlar. Yaz aylarında soğutma ihtiyacından dolayı elektrik tüketimi artar. Bu bakımdan tüketiminize göre ölçeklendirilerek kurulan bir fotovoltaik enerji sistemi öz tüketiminizi karşılayabilir. Bunun yanı sıra işletmenin elektrik şebekesine bağlantı gücü, bağlantı şekli (işletme direkt alçak gerilimden mi ya da kendine ait bir trafo üzerinden mi şebekeye bağlanıyor?) çatısına kurmak istediği fotovoltaik enerji sisteminin büyüklüğünü direkt etkiler. Fotovoltaik enerji sistemine sahip olmak isteyen ticari bir işletmenin çatıları ilk etapta statik yönden analiz edilir. Yük taşıma kapasitesi bakımından çatının yetersiz olması durumunda solar paneller monte edilmeden önce çatının güçlendirilmesi gerekir. Bunun için statik projelerin hazırlanıp ilgili kurumlara onaylatılması şarttır.
Çatısında solar elektrik sistemi bulunan bir işletme bu durumu reklam aracı olarak kullanarak rekabet avantajı elde edebilir. Güneş enerji sistemi ile karbon ayak izini azaltan işletme toplumdaki imajını ve itibarını güçlendirir.